Leírás
Érdekesség: A „pizza” szó eredetével kapcsolatosan többféle elmélet létezik. Ősi latin szövegekben már időszámításunk előtt 990 környékén is megjelenik. Ugyanakkor, az etimológiai szótárak összekötik az ófelnémet nyelv „bizzo, pizzo” szavaival, melyek jelentése: harapás, falat. A bizánci görög nyelvben a „pitta” szó süteményt és pitét jelent.
Pizzáink a legfrissebb, minőségi alapanyagokból készülnek. Tedd egyedivé a pizzádat extra feltétekkel!
Allergének
Ételeink az összetevőként jelzett allergének (További információk) mellett nyomokban tartalmazhatnak további allergéneket.
A 1169/2011/EU Rendelet az alábbi allergiát és intoleranciát okozó anyagokat nevesíti:
- Glutént tartalmazó gabonafélék
- Rákfélék és a belőlük készült termékek
- Tojás és a belőle készült termékek
- Hal és a belőle készült termékek
- Földimogyoró és a belőle készült termékek
- Szójabab és a belőle készült termékek
- Tej és az abból készült termékek
- Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia vagy queenslandi dió és a belőle készült termékek
- Zeller és a belőle készült termékek
- Mustár és a belőle készült termékek
- Szezámmag és a belőle készült termékek.
- Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter összkoncentrációt meghaladó mennyiségben;
- Csillagfürt és a belőle készült termékek
- Puhatestűek és a belőlük készült termékek